Rätt mat för ditt rätta jag.

Rätt mat för ditt rätta jag.

salutem est omnia




Om du fortsätter att göra som du alltid har gjort..


..så kommer du fortsätta att få det du alltid har fått.



kontakt@viktorialindholm.se

Höst och inspiration att tugga på.

Optimal matPosted by viktorialindholm.se Wed, October 03, 2012 20:22:12
Alltså. Diskussioner och åsikter som kretsar kring vad man ska äta och inte äta, vad barnen borde äta och vad de absolut inte borde äta.. det.. det är jag så urless på.

Det här samhället har ingen bra syn på mat. Samhället har ätstörningar.

Jag börjar så smått bli allmänt ointresserad av att försöka intressera andra för konceptet "naturlig mat", det är 2012, allt man behöver veta för att klara sig på egen hand är offentligt och lättillgängligt. Så väljer man något annat så är det helt och hållet med flit. Det tror jag - förut trodde jag att alla i hela vida världen såklart ville äta bra mat och sträva efter en god hälsa och hela faderuttan, MEN så är det faktiskt inte alls. Shame on me - man skall icke ta folk för givet.

Hm. Det var inspiration jag tänkte komma med, jag känner mig inspirerad idag.
Jag gillar när en ny säsong trillar in i kylskåpet och förgyller tallriken med lite gott.

Jag ger tummen upp för avocado, om jag ska vara ärlig är jag inte säker på om det egentligen är säsong, ja, HÄR är det väl aldrig säsong, men ni förstår säkert hur jag menar. Hur som helst så är den himla god just nu och den är så smidig och ätklar.

Vi använder denna underbara knöl till följande..

I sallad.
Till mat.
Pålägg.
Dipp.
Tillbehör.
Mellanmål.
I smoothie.
I desserter.
Den är mixbar, krämbar, skivbar, hackbar, stavbar och framförallt ÄTBAR :)
Det finns två (troligen flera) sorter och våga prova båda. De smakar lite olika och den stora varianten gillar jag i chokladmousse. Den grönare alltså.




Sen så har vi KÅL. Underbara skapelse!!
Jag gillar den egentligen bara rå. Och det är bra, jag vill äta så mycket rå mat som möjligt men det är inte alltid det är lämpligt. Detta är definitivt lämpligt.

Coleslaw ala mig.
Skiva/skav vitkål och gärna rödkål tunt och fint.
MYCKET!
I med en skvätt vinäger, salt, vit och svartpeppar.
Olivolja och några matskedar majonnäs.
Kanske lite lök och rivna morötter.
Rör om lite lagom och woila!!

Om du skippar majjon så blir det en härlig kålsallad.

Detta är lätt, billigt även när man köper EKO, och framförallt rätt så bra :)



För övrigt är den väldigt fin, fin att strimla ner i sallad. Till maten, som tugg. Och i grytor. Mums. Det är värt att lära sig att uppskatta denna grönsak :)


Sen har vi de berömda morötterna, något säger mig att det kanske är någon form av säsong just nu.
Pressa till juice, eller centrifugera är väl mer rätt.
Riv dem, koka dem, gör morotspengar, stavar, morotsspagetti - whatever.
En god morot är en trevlig upplevelse. Ät.




En sak till!!!
Lyxa till det med någon exotisk frukt ibland!
Mangon är fin nu och papayan är både rätt så fin och god nu!
Papayan är bra på många komplicerade sätt, så det är ett riktigt hett tips om man vill variera sitt fruktutbud. Vi tog en till kvällsmaten idag, det var smarrigt!
Papaya skall kännas lite som en avocado eller mango när den är mogen.



Jag som skrivit så mycket om lilla Adrian, som inte är så liten längre, tänkte nog tillägga att det fortfarande går bra och framåt för honom.
Han är så fin och han är så värd allt. All möda.


  • Comments(0)//www.viktorialindholm.se/#post21